Algemeen informatieartikel over epoxy gietvloeren

Algemeen informatieartikel over epoxy gietvloeren

Geplaatst op

Benieuwd waar epoxy gietvloeren vooral worden gebruikt? En wat de voordelen van deze vloer zijn? Wij leggen het je allemaal klaar en duidelijk uit in dit artikel!

Epoxy gietvloer

De twee meest gekende gietvloeren zijn de epoxy gietvloer en de PU gietvloer. Terwijl de PU gietvloer vooral gekend is van zijn zachtheid en flexibiliteit, is het bij de epoxy het tegenovergestelde. De epoxy gietvloer is een heel stevige vloer die heel wat kan verdragen voordat er zichtbare schade is. De vloer wordt daarom vaak toegepast in ziekenhuizen en tandartspraktijken aangezien ze daar vaak werken met zware machines en gevaarlijke stoffen.

Hoewel de vloer zo stevig is, laat hij nog veel signalen door. Dat hebben ze zo ontworpen zodat de vloer echt goed toegepast kan worden in ziekenhuizen. Net zoals andere gietvloeren is de epoxy gietvloer een heel hygiënische vloer. De epoxy gietvloer heeft geen scheuren, groeven of naden waardoor er zich nergens vuil kan ophopen.

Het is helaas wel niet mogelijk om deze vloer te combineren met vloerverwarming, maar de vloer is wel waterdicht. Het is dus geen probleem om de epoxy gietvloer te laten aanleggen in vochtige ruimtes.

Wat een pluspunt is, is dat de vloer geluiddempend is. Dit is ideaal voor in ziekenhuizen of andere bedrijven waar er veel lawaai is. Door het geluid wat te dempen kan de rust wat bewaard blijven. Dit is aangenaam voor bezoekers en het personeel.

Zoals bij andere gietvloeren is de epoxy gietvloer te verkrijgen in verschillende kleuren. Wel is het zo dat de kleur van een epoxy gietvloer sneller kan gaan verkleuren dan bij andere gietvloeren. Dit mag je wel niet weerhouden voor het laten aanleggen van een kwaliteitsvolle epoxy gietvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden