Het is voor veel bedrijven moeilijk om hun logistiek te verbeteren. Als je al jaren hetzelfde doet, zie je misschien niet zo snel wat er kan verbeteren. Als iets goed staat, waarom zou je het dan veranderen? De reden is simpel: je omgeving is aan het veranderen en er zijn nieuwe mogelijkheden. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken wat de kansen zijn om de logistiek te verbeteren. We geven in deze blog enkele tips.

Pakketten versturen

Veel bedrijven hebben een vaste manier om pakjes en producten te verzenden, maar de realiteit is dat het misschien wel een stuk voordeliger en sneller kan. Pakket versturen? Kijk dan eens op Parcelparcel.com. Zij vergelijken verschillende koeriersdiensten en helpen je pakketten naar het buitenland te verzenden. Een zeer goede partner om de manier hoe jij pakketten verzendt op de schop te doen.

Big data

Natuurlijk niet alleen je fysieke infrastructuur kan op de schop, ook je digitale verkeer is belangrijk. Hier zien we dat supply chain management en digitalisering de toekomst gaan maken. Maak je al gebruik van op cloud gebaseerde transport management systemen of digitale vrachtplatforms? Dit zijn allemaal oplossingen om de processen van bedrijven te optimaliseren en kosten te besparen. De digitalisering van logistieke vraagstukken levert ontzettend veel data op. Deze big data kan ingezet worden om ontzettend veel kosten te besparen en een stuk sneller te kunnen werken. Onze tip is dus om eens contact op te nemen met een dataspecialist om te kijken waar je als bedrijf kunt verbeteren.

Risk management

Niet alleen technieken of externe partijen kunnen jouw logistieke vraagstukken verbeteren. Ook jij als leider of manager kan aan de slag om het interne process te verbeteren. We raden aan om eens te kijken naar Lean of Six Sigma management cursussen. Deze management methoden zijn speciaal ontworpen om fouten te elimineren en het risico van processen te verlagen. Door fouten te identificeren en weg te nemen, kun je dus verbeteren en opereren op een nieuw niveau. Dat is de eerste stap richting het verbeteren van je logistieke vraagstukken.