Geldzorgen bij jouw bedrijf, wat nu?

Geldzorgen bij jouw bedrijf, wat nu?

Geplaatst op

Heb je een eigen bedrijf en ben je op zoek naar financiële hulp of wil je meer geld verdienen om je bedrijf verder te ontwikkelen? Dat kan. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kun je aandelen verkopen op een beurs, aan private equity doen of lenen van de bank. 

Lenen bij de bank 

Wanneer je financiële hulp wilt, dan kan de bank jou helpen met behulp van een lening. Kies je hiervoor, dan zal je een ondernemingsplan moeten laten zien. Hierin zal je moeten aantonen wat je met het geld dat je te leen krijgt zou gaan doen. Bovendien moet je ook een eigen inbreng doen. Dit zal een bepaald percentage bedragen, maar dit ligt aan het risico van de branche. De bank vindt het belangrijk om een ondernemingsplan te zien, doordat ze op deze manier zekerheid kunnen krijgen om het geleende geld ook terug te krijgen. 

Aandelen kopen op de beurs 

Ben je ingeschreven op de beurs? Dan kun je van je bedrijf een aantal aandelen verkopen op de beurs. Hierdoor krijg je vanwege investeerders geld, die je later terug kunt kopen. Met het geld van de investeerders kun je je bedrijf er bovenop helpen. Later wanneer je meer hebt verdiend, kun je je aandeel weer terughalen. Hierdoor zal je in eerste instantie geen 100% van je bedrijf in jouw bezit hebben, maar later zal je deze 100% wel weer vol kunnen maken. Niet alleen voor jou is dit handig, ook voor de investeerders zijn er veel voordelen. Dat komt omdat ze het kopen en voor meer geld verkopen. Relatief gaan zij er dan ook op vooruit.

Private equity

Naast lenen van de bank kun je ook doen aan private equity. Private equity betekent privaat vermogen. Met private equity kun je gaan beleggen. Beleggen doe je met private equity in aandelen. Hierdoor verkoop je een deel van je bedrijf aan een investeerder. Later koop je dit aandeel met rendement weer terug van deze investeerder. Het grootste voordeel van private equity is dat je gebruik kan maken van de kennis van de investeerder. Zo kan je bedrijf groeien. Twee kunnen vaak meer bedenken dan één toch? Hierdoor zal echter je bedrijf niet 100% van jou zijn, maar zal je het wel moeten delen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden