Het belang van scheikunde op de middelbare school

Het belang van scheikunde op de middelbare school

Geplaatst op

Scheikunde is de discipline die zich bezig houdt met de structuur, eigenschappen en samenstelling van materie en de relaties daartussen. Wat veel jeugd niet begrijpt is dat vrijwel alles met scheikunde verbonden staat, zo ook het menselijk lichaam. Wij bestaan uit een opeenhoping van scheikundige reacties die ervoor zorgen dat we kunnen ademen, denken, bewegen enzovoort. Waarom is economie & maatschappij dan toch zoveel populairder dan natuur- en scheikunde? Lees hier het belang van scheikunde.

Wat kun je worden met een achtergrond in scheikunde?

Ondanks dat het E&M profiel populairder is, zijn er toch veel leraren nodig. Als jij een studie gericht op scheikunde hebt gevolgd kun je dus ook eens kijken naar een vacature docent scheikunde. Leer de jeugd het genot van de experimenten en wat scheikunde betekent voor ons als mens. Naast docent scheikunde zijn er ontzettend veel carrièremogelijkheden voor hen die zich interesseren in scheikunde. Zo kun je met jouw kennis terecht in de farmaceutische industrie. Dit is een van de grootste industrieën van de wereld en hier gaat dan ook veel geld in om. Bekijk nu eens de corona-epidemie. Degene die een oplossing weet te creëren voor dit virus zal geen windeieren leggen. Ook is er nog steeds geen concrete oplossing voor ziektes als kanker. Wordt een onderzoeker naar kanker en wellicht weet jij eindelijk deze rotziekte te elimineren. Naast de farmaceutische industrie, wordt ook het belang van nanotechnologie steeds belangrijker. Jij kunt minuscule robots maken die in het bloedbaan kunnen circuleren om ziektes op te sporen, bijvoorbeeld. 

Waarom kiezen kinderen niet voor scheikunde?

Wat we hebben gezien is dat middelbare scholieren liever kiezen voor een E&M profiel omdat ze denken dat dit makkelijker is. Scheikunde kan voor kinderen die nog nooit proeven hebben gedaan of niks begrijpen van de periodieke tabel zeer intimiderend overkomen. Daarnaast denken ze met een E&M profiel meer geld te verdienen. Dit hoeft helemaal niet waar te zijn. Een goede onderzoeker of scheikundig professional verdient gemiddeld een zeer hoog salaris.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden