Hoe Bescherm je Jouw Digitale Activiteiten?

Hoe Bescherm je Jouw Digitale Activiteiten?

Geplaatst op

 

Je wilt natuurlijk dat al je risco’s goed verzekerd zijn. Op NederlandReview kun je een hoop autoverzekeringen, zorgverzekeringen en reisverzekeringen vergelijken, maar helemaal voor de digitale content op je computer is het lastiger iets te vinden. Die zul je op andere manieren moeten beschermen tegen hackers, malware en virussen die je bestanden kunnen aantasten en verwijderen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen.Daarover vertellen we je hieronder graag meer.

Zorg Voor een Goede Virusscan

Het is misschien een open deur intrappen, maar een eerste vereiste is een goede virusscan. De gratis versies zijn prima als je alleen wat op internet aan het surfen bent. Je beschermt je dan door middel van een firewall tegen spyware, malware, virussen en andere dingen die binnen kunnen komen als je een website bezoekt of iets wilt downloaden. Maar ben je op je computer ook veel bezig met jouw geldzaken, bankzaken en administratie, dan zou je eens aan een betaalde versie kunnen denken die toch net iets meer bescherming biedt. Er zijn zelfs virusscanners die jouw IP-adres helemaal kunnen verbergen zodat niemand jouw computer van afstand zal kunnen zien. Zo kun jij ongestoord werken zonder bang te hoeven zijn dat er iemand van afstand meekijkt.

 

Gebruik Verschillende Wachtwoorden

Hoe goed je virusscan ook is, je kunt nooit helemaal voorkomen dat er iemand eens in je computer, tablet of smartphone weet te komen. Een hacker is er dan heel blij mee als je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Opnieuw een open deur, maar doe dit dus niet. Ook al breng je er steeds maar een kleine variatie op aan dan maak je het al een heel stuk moeilijker. Vergeet dan niet om ergens te noteren voor welke site je welke gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt en berg het (digitale) kladboekje goed op. Je kunt het bijvoorbeeld in een kluis leggen of op een cloud zetten waar alleen jij bij kunt. Je moet dan natuurlijk wel het wachtwoord of de code van die kluis of cloud onthouden, maar dat is er maar ééntje.

Inboedelverzekering en Gadget Verzekering

Natuurlijk is de apparatuur waar je al je digitale zaken op regelt al duur genoeg. Die alleen wil je al goed beschermen, laat staan hetgeen wat erop staat. Je kunt dan een inboedelverzekering afsluiten of juist een aparte gadgetverzekering om je te beschermen tegen vallen, stoten of schade door anderen. Natuurlijk kan een inboedelverzekering of gadget verzekering je niet helpen met het terugkrijgen van je software, digitale documenten en digitale foto’s (zorg dus dat die op meerdere plekken staan, desnoods op een externe harde schijf) maar je verzekerd dan in ieder geval het apparaat zelf. Mocht de computer die je wilt gebruiken een zakelijke computer of laptop zijn, dan kun je eens denken aan een bedrijfsverzekering die dit soort dingen ook gelijk meeneemt in de dekking die hun polis biedt. Zo ben je ook beschermd als er op je bedrijf wordt ingebroken of wanneer er daar brand uitbreekt.

Er zijn dus verschillende manieren waarop je zowel het apparaat zelf als de inhoudt ervan kunt beschermen. Kijk welke voor jou het meest relevant is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden