Het allerbelangrijkste van een sociale werkgever is dat deze oog heeft voor de verschillende behoeften van werknemers en potentiƫle werknemers. In deze blog gaan we je vertellen wat je kunt doen om een sociale werkgever te worden. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.

Besteed belangrijke zaken uit als je er eigenlijk geen tijd voor hebt

Een sociale werkgever heeft verschillende processen in zijn bedrijf lopen die erg belangrijk zijn. Het kan zo zijn dat er te weinig mankracht is om alle processen op een goede manier vorm te geven. Dan kan het beter zijn om de processen dan maar uit te besteden. We denken aan de onderwerpen: re-integratie, outplacement en assessment.

Deze processen gaan natuurlijk over werknemers die weer aan het werk willen komen  binnen het bedrijf, maar ook zij die misschien beter passen bij een ander bedrijf. Natuurlijk is ook de aanwas van nieuwe medewerkers erg belangrijk, dit kun je dus ook uitbesteden.

Wat zijn dat voor processen?

Bij re-integratie gaat het erom dat medewerkers die lange tijd niet hebben kunnen werken omdat ze bijvoorbeeld ziek waren, weer aan het werk komen binnen het bedrijf. Daarbij is er ook nog de mogelijkheid dat medewerkers die in het bedrijf aanwezig zijn, misschien niet meer helemaal passen binnen het bedrijf omdat er veranderingen zijn geweest. Deze mensen kun je dan in een outplacement traject zetten. Dan wordt er dus gekeken of ze buiten het bedrijf gesteld kunnen worden.

Als het gaat over een assessment, dan hebben we het over bijvoorbeeld een interview of een essay wat gemaakt moet worden door sollicitanten. We hebben het dus over aanwas van nieuwe medewerkers voor je bedrijf.

Wanneer je voor deze zaken geen tijd hebt kun je ze uitbesteden. Bij dijkenvanemmerik.nl helpen ze je graag verder hiermee.