In 5 stappen je Magento webshop beginnen

In 5 stappen je Magento webshop beginnen

Geplaatst op

Heb je een fysieke winkel en wil je ook via internet producten gaan verkopen? Tegenwoordig is het haast een noodzaak om een webshop te hebben als je wilt overleven. De vele winkels die failliet zijn gegaan, omdat ze online de boot gemist hebben zijn het bewijs. Het bouwen van een webshop kan echter een grote drempel zijn, bijvoorbeeld omdat je er geen kennis van hebt of de hoge kosten. Om jou te helpen om een webwinkel te beginnen, hebben we dit stappenplan opgesteld. Hiermee begin je heel snel en eenvoudig je eigen webshop.

De voorbereiding

De drie dingen die iedereen nodig heeft om een webshop te beginnen zijn:

 

  • Een domeinnaam: de url van je website, bijvoorbeeld schoenenkopen.nl
  • De webhosting: de plaats waar je website draait
  • Dit stappenplan

 

Ja, het is echt zo gemakkelijk: met WordPress of Magento richt je in korte tijd je eigen webshop op. Wij geven de voorkeur aan Magento, omdat je hier minder plugins nodig hebt zoals Woocommerce bij WordPress. Met Magento verkoopt je heel eenvoudig producten, maar regel je onder andere ook de facturatie en beheer je de voorraad.

 

Stap 1: domeinnaam kiezen

Als je online wilt verkopen en een merk wilt opbouwen, is het kiezen van een goede domeinnaam cruciaal. Het is immers ook een belangrijk marketinginstrument. Kies bijvoorbeeld voor een korte, pakkende naam waar SEO-zoekwoorden in zijn verwerkt. Dat geeft je voordelen als je de organische vindbaarheid van je website in Google wilt verbeteren.

Stap 2: Magento installeren

Schaf Magento aan, installeer het en plaatsen de bestanden op de server. We raden aan om ook gebruik te maken van de ontwikkelingsservice, zodat je altijd de nieuwste versie van Magento gebruikt. Halverwege 2020 zal Magento versie 1.9 bijvoorbeeld niet meer ondersteunen, dus het is noodzakelijk om tijdig over te stappen op Magento 2.

Stap 3: Een Magento template kiezen

Om een eigen en unieke website te creëren die bij je merk en producten passen, kies je het geschikte Magento template. Pas de kleuren en het lettertype aan om het volledig op je merk te laten aansluiten. Houd er rekening mee dat je website zo gebruiksvriendelijk als mogelijk moet zijn om de beste ervaring aan gebruikers te bieden. Bied bijvoorbeeld gedetailleerde productinformatie en een eenvoudige navigatie om verkopen te stimuleren.

Stap 4: Producten importeren

Om de voorraad van je webshop optimaal te beheren, moet je zeer nauwkeurig alle producten toevoegen. Vul alle informatie secuur en volledig in, zoals de naam, het type, de kenmerken, de actuele voorraad en de prijs. Dit vergroot de informatievoorziening van de webshop, maakt het voor gebruikers gemakkelijker om het juiste product te vinden en geeft je website meer contentbody.

5. SSL installeren

Beveilig je website door een SSL-certificaat te installeren. Hiermee geef je gebruikers de garantie dat je website authentiek en betrouwbaar is. Daarnaast zorg je er zo voor dat alle gegevens en informatie die tussen je website en de gebruikers worden uitgewisseld versleuteld zijn. Betalingsverkeer en gegevensoverdrachten gebeuren zo via een veilige verbinding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden