Laat je merk registreren: bescherm je bedrijf

Laat je merk registreren: bescherm je bedrijf

Geplaatst op

Een merknaam registreren is slim. Maar waarom is dit nu eigenlijk erg slim en in hoeverre verschilt het registreren van een merknaam met die andere vaak gedanen registratie: het patent? We nemen het met je door in deze blog. Op onze site vind je nog veel meer andere blogs die je gratis lezen kan en waar je veel informatie in vindt waar je je voordeel mee kunt doen. Lees dus snel verder.

Merknaam registreren 

Wanneer jij een bedrijf hebt, is het erg belangrijk dat de merknaam beschermd is omdat er zeker kapers op de kust kunnen zijn in een markt waarin elk onbeschermd merk vogelvrij is. Ondernemers betalen doorgaans aardig wat kosten voor het ontwikkelen van een concept, maar wanneer dit allemaal overgeslagen kan worden omdat een concurrent bijvoorbeeld een interessant product heeft ontwikkeld waarvan de merknaam niet beschermd is en waar ook helemaal geen claim op ligt, dan is het makkelijk om dit over te nemen en hier voordeel mee te doen. Als maker van een product wil je dit natuurlijk allemaal voorkomen en dat kun je dus doen door een merknaam te registreren voor Nederland, Europa of voor heel de wereld. Het is belangrijk om te weten dat dit kosten met zich meebrengt en dat het duurder is om voor de hele wereld te registreren dan bijvoorbeeld alleen voor Nederland. Natuurlijk is het wel rendabel om voor de hele wereld te registreren wanneer je ook daadwerkelijk in alle landen werkzaam bent met je bedrijf.

Een patent registreren 

Het is belangrijk dat je een patent laten registreren wanneer je een uitvinding gedaan hebt in de technische zin van het woord of bijvoorbeeld in medicijnen.

Patenten worden geregistreerd. Daarin wordt beschreven wat precies de kennis is die opgedaan is. Zo kan een concurrent niet zomaar deze techniek of kennis gebruiken in zijn eigen producten. Er moet dan onderhandeld worden en er moet voor gebruik betaald worden. Merknaam registraties en patenten lopen af na bepaalde tijd, maar er zijn ook mogelijkheden om deze te verlengen.

Lees onze andere blogs op de site. Op deze manier kun je heel gemakkelijk aan informatie komen over hoe je het beste jezelf en je bedrijf kunt beschermen tegen kwaadwillenden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden