Tips voor als je een webshop wilt beginnen

Tips voor als je een webshop wilt beginnen

Geplaatst op

Het aantal webwinkels op internet is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Voor vrijwel ieder product kun je tegenwoordig op het internet terecht! Heb je zelf een leuk product, wat je online aan wilt bieden? In dat geval is het zaak om je vooraf voor te bereiden op het opzetten van een webwinkel. In dit artikel vertellen we meer over hetgeen je in zo’n geval nodig zal hebben. Belangrijk is het om voor een duidelijke huisstijl te zorgen, die betrouwbaar overkomt op anderen. Zorg daarom voor een bedrijfsnaam, een mooi logo en zoek hier een bijpassende vormgeving bij.

 

Begin met het zoeken naar een domeinnaam en lay-out

Om te beginnen moet je er zeker van zijn, dat de gewenste naam voor de webshop ook nog beschikbaar is als domeinnaam. Het kan verstandig zijn, om niet alleen naar .nl-domeinnaam te kijken. Leg bijvoorbeeld ook een .be-domeinnaam en een .com-domeinnaam vast, als je van plan bent om de komende jaren ook naar het buitenland uit te breiden. De domeinnamen kosten je vaak niet meer dan een tientje per jaar, als je voor een .nl-domeinnaam gaat.

 

Naast de domeinnaam kun je ook een lay-out voor je website selecteren. Kies tussen het gebruik van een CMS als WordPress en een online aanbieder van complete webwinkels. Deze online aanbieders maken het onderhouden van een webshop makkelijker, maar bieden vaak minder vrijheid.

 

Het vullen van je eigen webshop

Nu de webwinkel online staat, kun je beginnen met het vullen van de webshop. Zorg dat de verschillende producten over categorieën worden verdeeld. Op deze manier ben je ervan verzekerd, dat het voor een klant makkelijk zal zijn om een geschikt product te vinden! Ook is het raadzaam om meerdere betaalmogelijkheden aan te bieden. Kies bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om met iDeal, een creditcard en bijvoorbeeld Paypal te betalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden