UITVAARTVERZEKERING EN VERANDERDE UITVAARTWENSEN

UITVAARTVERZEKERING EN VERANDERDE UITVAARTWENSEN

Geplaatst op

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Hierbij bent u verzekert tegen de uitvaartkosten die na uw overlijden. Uw nabestaanden kunnen uw begrafenis of crematie regelen, zonder onverwachte kosten.
In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en hoe om te gaan met veranderende uitvaartwensen.

SOORTEN UITVAARTVERZEKERINGEN

  • Kapitaal uitvaartverzekering. Hier krijgen uw nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd na uw overlijden. Voordeel is dat er een grote vrijheid is om de uitvaart geheel naar eigen wensen in te richten. Nadeel is dat uw nabestaanden wel geheel opdraaien voor het organiseren en de eventuele kosten die hoger zijn dat het verzekerde bedrag.
  • Natura uitvaartverzekering. Hier krijgen uw nabestaanden het bedrag niet in geld uitgekeerd, maar in natura. Dus in de diensten van de uitvaartondernemer, zoals rouwvervoer, rouwkaarten etc. Voordeel is dat uw nabestaanden minder werk hebben met het regelen van de uitvaart. Maar de keuzes zijn beperkter dan wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering heeft.
  • Combinatie uitvaartverzekering. Dit is een combinatie van de bovenstaande verzekeringen. Naast de uitkering in natura, kunt u ook kiezen voor een aanvullend vrij besteedbaar bedrag. Uw nabestaanden hebben minder regelwerk, maar er is meer flexibiliteit mogelijk in de keuzes.
  • Tweelevenpolis. Bij deze verzekering kunt u uzelf samen op dezelfde uitvaartpolis verzekeringen. U betaalt dan maar één premie voor een gedeelde verzekering. Voordeel is dat u minder geld kwijt bent voor de verzekering. Nadeel is dat als u of uw partner overlijdt er slechts eenmalig wordt uitgekeerd. Voor het tweede overlijden is er dan geen bedrag meer beschikbaar. Bovendien moeten beide partners voor hetzelfde bedrag verzekerd zijn; er is dus minder flexibiliteit.
  • Koopsom uitvaartverzekering. Hier legt u eenmalig een groot bedrag in. Hierdoor heeft u de mogelijkheid op latere leeftijd een uitvaartverzekering met dekking voor het hele leven af te sluiten. Uw nabestaanden hebben niet veel regelwerk, maar u moet wel ineens een groot bedrag neerleggen.
  • Budget & Luxe uitvaartverzekering. Hier zijn uw wensen het belangrijkst. Voor eenvoudige wensen is er de budget uitvaartverzekering met lage premie. Bij luxere wensen is er de luxe uitvaartverzekering met een hogere premie.

VERANDERENDE WENSEN

Zoals in het leven veel van uw voorkeuren veranderen is dit qua uitvaartwensen niet anders. Verstandig is om uw wensen vast te leggen op papier en dit regelmatig te bekijken. Ook kunt u het beste regelmatig uw verzekering checken of de dekking nog voldoende is.

Uw uitvaart is niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar wel van groot belang om uw nabestaanden niet met alles op te zadelen. Wij hopen u zo een stukje op weg geholpen te hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden