Van het lezen van een zakelijk blog tot de holding oprichten

Van het lezen van een zakelijk blog tot de holding oprichten

Geplaatst op

Mensen kunnen zeggen wat ze willen en zich wel eens vol ergernis uitlaten over de digitale revolutie die plaatsgevonden heeft, feit is echter dat  we toch allemaal al lang niet meer zonder internet kunnen. Niet alleen als tijdverdrijf of voor de leuk, maar vooral om kennis op te doen. Internet is dat wat vroeger de encyclopedie was, en dan nog veel uitgebreider. Ook in zakelijk perspectief kun je ontzettend veel kennis vergaren en leren van de ervaringen van andere ondernemers.

Doe kennis op via interessante zakelijke blogs

Begeef jij je in de zakelijke wereld en doe je dat nog niet zo heel lang, dan is het opdoen van kennis belangrijk. Dit kun je prima doen door het volgen van een aantal blogs die jij interessant vindt en die uiteraard relevant zijn. Als starter kun je niet meteen alles weten, je kunt er wel voor zorgen dat je steeds meer kennis opdoet om zo gaandeweg echt een specialist te worden. Niet zelden zetten de blogs je op een bepaald spoor en geven ze je meteen in de praktijk toepasbare tips. Zo kan het zomaar zijn dat jij via een blog aangezet bent tot een holding oprichten

Optie om een zowel een holding als een werkmaatschappij op te richten

Vooropgesteld; een holding en een eigen holdingstructuur opzetten is niet moeilijk.  De kosten voor de oprichting zijn relatief laag. Sterker nog, de oprichting van een enkele holding kost je niet meer dan 400 euro, dit is wel exclusief de kosten voor het noodzakelijke uittreksel van de Kamer van Koophandel. Een holding oprichten biedt onder meer voordelen als jij besluit jouw bedrijf te verkopen. Heb je geen holding een enkel een BV, dan betaal je in elk geval beduidend meer belasting en dat doen ondernemers niet graag. Met een holding oprichten kun je dit geld bijvoorbeeld in je pensioen steken. Ben jij overtuigd van het oprichten van een holding, weet dan dat wanneer je een BV opricht je altijd de optie hebt om zowel een holding als  een werkmaatschappij op te richten.

De holding geldt dan als de  moedermaatschappij en de werkmaatschappij wordt gezien als de dochteronderneming

Zowel een holding oprichten als een werkmaatschappij kunnen je als ondernemer de nodige voordelen bieden. Overigens zijn een holding, ook wel handelsmaatschappij genoemd, en een werkmaatschappij in feite ook gewoon besloten vennootschappen. Daarbij geldt de holding als de moedermaatschappij en wordt de werkmaatschappij als dochteronderneming beschouwd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden