Wat is een hologram?

Wat is een hologram?

Geplaatst op

Tegenwoordig weerklinkt zeer vaak de vraag “wat is een hologram”. Dat veel mensen zich deze vraag stellen hoeft beslist niet te verbazen, integendeel. In eerste instantie spreekt het voor zich dat we hologrammen in het bijzonder kennen uit sciencefiction films of series. Toch moet het gezegd dat ze absoluut niet langer louter in dergelijke projecten naar voor komen. Ook in het dagelijkse (zakelijke) leven wordt er steeds vaker gebruik van gemaakt. Ben jij ook benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dan is het een aanrader om nog even de onderstaande informatie door te nemen.  

Verschillende soorten hologrammen  

Wanneer we een antwoord gaan geven op de vraag “wat is een hologram” spreekt het voor zich dat het niet onbelangrijk is om stil te blijven staan bij de verschillende soorten die er op de markt zijn terug te vinden. Wat deze soorten betreft maken we een onderscheid tussen deze opties: 

 1. De holobox; 
 1. Een LED fan hologram; 
 1. Pepper’s Ghost; 
 1. Een Pepperscrim hologram;  

Voor zakelijke doeleinden is het zo dat er in de praktijk vrij vaak de keuze wordt gemaakt om gebruik te maken van een zogenaamde holobox. Hiervoor geldt dat ze in het bijzonder in het leven is geroepen om mensen weer te geven als hologram. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van verschillende technieken die stuk voor stuk als doel hebben om een optische illusie te creëren. De combinatie die wordt gerealiseerd door de video met de effectieve diepte van de box zorgt ervoor dat het lijkt alsof de persoon in kwestie zich recht voor je bevindt. Absoluut een knap stukje technologie!  

Hoe kunnen hologrammen worden toegepast  

Het eerste gedeelte van het antwoord op de vraag wat is een hologram werd inmiddels gegeven. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen zich ook (geheel terecht) de vraag stellen waar dergelijke hologrammen nu precies voor worden gebruikt. In de praktijk blijkt dat er heel wat verschillende toepassingen voor uitgedokterd kunnen worden. Voor hologrammen geldt dan ook dat ze kunnen worden ingezet in tal van verschillende omgevingen zoals in met name:  

 • Televisieshows;  
 • Voor gaming; 
 • Tijdens het organiseren van congressen; 
 • Voor medische doeleinden; 
 • Voor de creatie van slimme steden; 

Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard nog helemaal niet alles. Ze maken echter wel al duidelijk dat er heel wat verschillende toepassingsvelden bestaan voor het gebruik van hologrammen. Mede omwille van deze reden is het dan ook zeker interessant om je tegenwoordig wat dieper te gaan verdiepen in het antwoord op de vraagstelling wat is een hologram.  

Welke voordelen zijn er doorgaans aan verbonden? 

Wat is een hologram is de hamvraag van deze pagina. Als het goed is werd deze vraag ondertussen grotendeels beantwoord. Rest ons alleen nog even aan te geven welke voordelen er hier nu precies aan verbonden zijn. Wat deze voordelen betreft zou je onder meer kunnen denken aan: 

 1. De besluitvorming kan worden versneld; 
 1. Er kan complexe informatie mee worden gecommuniceerd; 
 1. De kans op kostbare fouten kan drastisch worden verminderd; 
 1. Het is mogelijk om een kwalitatief portfolio te maken met hologrammen; 
 1. Hologrammen kunnen zorgen voor verschillende concurrentievoordelen; 

Alle informatie op deze pagina over wat is een hologram, en de voorbeelden als een holobox, heeft in ieder geval één ding duidelijk gemaakt: er zijn met zekerheid heel wat interessante voordelen aan verbonden! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden