Wat is een WordPress plug-in?

Wat is een WordPress plug-in?

Geplaatst op

Je gaat een WordPress website laten maken. Grote kans dat je al snel tegen de term “plug-in” stuit. Wat is dit precies en wat moet jij hiermee doen?

Wat is een plug-in?

Plug-ins worden gebruikt bij het ontwikkelen van een website in WordPress. Een plugin kan je zien als een bouwsteen van je website met een bepaalde functie. Over wat voor functies hebben we het dan? Dit kan eigenlijk van alles zijn. Zo heb je een plug-in die Google Maps in jouw website zet of content controleert op zoekmachine optimalisatie.

 

Welke plug-ins moet ik gebruiken?

Eigenlijk heb je voor bijna alles wel een plug-in. De ene werkt beter dan de ander. Welke functies moet je hebben op jouw website en welke plug-in moet je daarvoor kiezen? Dit is een vraag die je jezelf eigenlijk niet moet stellen, maar jouw website bouwer. Voor jij is dit onbegonnen werk, aangezien je de technische kennis niet hebt. Dit betekent niet dat jij je hier niet mee bezig moet houden. Jouw taak is ervoor zorgen dat alle functies in jouw website gebouwd worden. Bedenk daarom goed wat je precies wilt hebben staan op je website en wat je met de website wilt doen. Aan de experts de taak om de juiste plug-ins hiervoor te zoeken.

 

Wat als de gewenste plug-in niet bestaat

Nu kan het zo zijn dat jij iets op de website wilt wat nog niet bestaat. Sommige bureau’s zullen jou vertellen dat zij hierdoor jouw gewenste website niet kunnen bouwen. Geen zorgen! Er kunnen namelijk een nieuwe WordPress plugin laten maken. Ga opzoek naar een partij die dit voor jou kan doen. Dit zijn gespecialiseerde WordPress bureau’s die dit voor jou gaan ontwikkelen. Vraag altijd naar ervaringen en mogelijkheden. het ontwikkelen van een plug-in is niet gratis en je wilt natuurlijk wel dat het dan optimaal werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden