Welke kwaliteiten heb jij met de Lean Six Sigma Green Belt?

Welke kwaliteiten heb jij met de Lean Six Sigma Green Belt?

Geplaatst op

De geschiedenis van de Lean Six Sigma training gaat meer dan dertig jaar terug. Het werd in 1986 bedacht door Bill Smith en hij maakte er een groot succes van. Waar is deze speciale training voor bedoeld en welke kwaliteiten heb met de Lean Six Sigma Green Belt? Lees dit artikel voor het antwoord. Kijk voor meer informatie over deze en vergelijkbare trainingen op 5st3ps.nl.

Wie bedacht de Lean Six Sigma training?

Bill Smith bedacht de Lean Six Sigma Green Belt training om ondernemingen te helpen die moeite hadden met het voldoen aan allerlei kwaliteitseisen. Ook ondernemers, bijvoorbeeld hypotheekadviseurs, kunnen deelnemen. Hij baseerde de methode op analytische technieken getoond van onder andere Walter Shewhart, Ronald Fisher en Edwards Deming. Shewhart was onder andere de grondlegger van de analytische kwaliteitszorg genaamd SQC. Edwards Deming wordt geroemd vanwege het creëren van de proefmethodes die worden gebruikt door de Division of Demographics en het Bureau of Labor Data in de Verenigde Staten.

Wat is de Lean Six Sigma training?

Het werk van Sir Ronald Aylmer Fisher bevorderde verscheidene analytische methoden die anno 2021 nog steeds worden gebruikt, maar waar we verder niet op in zullen gaan. Wel heeft zijn belangrijke werk uiteindelijk geleid tot de Lean Six Sigma Green Belt training. Dit is een verzameling van hulpmiddelen en methoden die door bedrijven worden gebruikt om de productieprocedures te verbeteren, problemen op te lossen en topkwaliteit te garanderen. Tegenwoordig bestaan er verschillende Lean Six Sigma niveaus variërend van de basis tot zeer ervaren, namelijk

  • White Belt
  • Yellow Belt
  • Green Belt
  • Black Belt
  • Master Black Belt

Wie ontvangen een Lean 6 Sigma kwalificatie?

Met de Lean Six Sigma Green Belt ben je in staat om bedrijfsprocessen te herkennen en te verbeteren. Een Lean 6 Sigma kwalificatie wordt gegeven aan deskundigen die kennis hebben van het herkennen van gevaren, fouten of gebreken in een bedrijfsprocedures. Ook weet men precies hoe ze fouten moeten oplossen. Het verkrijgen van een Lean Six Sigma kwalificatie vereist normaal gesproken dat mensen een bepaalde mate van ervaring hebben. Daarmee tonen ze hun kwaliteiten en efficiëntie aan. Ook jij kan deze training volgen. Na het afronden ontvang je een certificaat die jou helpt om uiteindelijk een echte expert te worden op het gebied van procesverbetering. Daarmee vergroot je jouw betrouwbaarheid op de werkvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden