Een ERP-systeem wordt steeds populairder. In deze blog gaan we je vertellen waarom dat zo is. Heb je ook wel eens het gevoel dat binnen je organisatie de informatietechnologie een beetje achterloopt? Met een modern erp is deze frustratie ten einde. Lees snel verder en ontdekt de wereld van het ERP-systeem.

Een ERP-systeem voor efficiëntie

Wanneer we het hebben over een ERP-systeem, dan hebben we het over efficiëntie. Was het vroeger nog zo, dat je werkte met verschillende applicaties, bijvoorbeeld voor de tekstverwerking of het inplannen van afspraken. Nu is het zo dat binnen een ERP het mogelijk is al deze functionaliteiten samen te voegen. Dit komt met veel voordelen. 

Denk daarbij aan het voorkomen van foutieve invoer, bijvoorbeeld voor elke klant wordt in een ERP een unieke klantenkaart aangemaakt en dit gebeurt slechts 1 keer.                        

Wanneer je zou werken met meerdere informatiebronnen, oftewel plekken voor dataopslag, dan wordt het een stuk lastiger om de kwaliteit van de data te waarborgen. Dit komt omdat er dan meerdere mensen informatie invoeren. Dan krijg je vaak dubbele data, foutieve data en achterhaalde data. Ook het kopiëren van data kan leiden tot fouten. Zeker wanneer je verschillende applicaties gebruikt die allemaal aparte extensies hebben. Zo kan het voorkomen dat applicatie B de data van applicatie A niet begrijpt. Dan zit je dus met een probleem.

Monitoring van je bedrijf

Om een bedrijf goed te kunnen runnen is het belangrijk om de bedrijfsprocessen goed te monitoren. Dit is met een ERP heel gemakkelijk. Managers kunnen simpel een uitdraai maken van de prestaties, zoals die in een bepaalde periode behaald zijn. Denk aan maandelijkse cijfers, maar er kan ook gekeken worden per kwartaal, halfjaar en per jaar. Met een paar drukken op de knop is het mogelijk om complete overzichten naar voren te toveren. Een ERP-systeem is in te richten zoals jij het wilt en hoe dit past binnen jouw organisatie. Wil je meer weten over deze manier van werken, laat je dan informeren door een expert.