Sinds de komst van het internet en allerlei databases, is het is het steeds meer het digitale dat de klok slaat. In deze blog willen we je graag vertellen wat de verschillende voordelen zijn van digitalisatie als het gaat over het opslaan van gegevens. Het kan om verschillende gegevens gaan en dit nemen we dus ook allemaal met je door in de blog. Ontdek hoe het zit en hoe je daarvan kan profiteren 

Voordelen verbonden met een digitaal archief

Steeds meer ondernemers stappen over op een digitaal archief, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillende voordelen ervan? We nemen ze je onder met je door. Wanneer je gaat voor een digitaal archief dan kun je profiteren van de volgende voordelen: 

  • Documenten zijn op afstand opvraagbaar en er kunnen meerdere mensen tegelijk met een document werken. Ze hoeven dus niet naar de kelder te lopen om in het analoge archief te kijken waar het document zich bevindt.
  • Een digitaal archief met een goede back-up is zeer veilig en kan nooit ten prooi vallen aan een brand of overstroming, iets wat bij een analoog papieren archief natuurlijk wel kan gebeuren.
  • Het is erg gemakkelijk om verschillende bestandstype te ontsluiten voor meerdere gebruikers. Je hebt dan geen specifieke hardware nodig op bepaalde bestanden te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan microfilm of andere ouderwetse media. 

Als we het allemaal zo onder elkaar zien, dan spreken de voordelen van digitaal archiveren eigenlijk een beetje voor zich. 

Hoe werkt het digitaliseren?

Wanneer je verschillende bestanden hebt die gedigitaliseerd moeten worden, dan kun je ze naar een gespecialiseerd bedrijf sturen en deze gaat ze dan voor je digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan oude VHS-tapes of andere gegevensdragers. Het is ook mogelijk om zelf bestanden toe te voegen aan je digitale archief. Neem contact op met karmac-digitaliseert.nl en vraag ze alles wat je wilt weten over de digitale archiefoplossingen. 
rt.nl – misstreated.nl